Sådan vælger du det rette dækken til din hest

5/5 - (1 vote)

Sponsoreret indhold

Det er den tid på året igen, det bliver koldere, det regner (eller sneer) næsten hele tiden, det er vinter! Det betyder, at det er på tide at finde vores dækkener frem for at se, hvad vi kan bruge i år, og hvad vi skal udskifte.

Det er et konstant mareridt for hestejere at finde værdi for pengene og få præcist det de leder efter i hestedækkener, så vi er her for at hjælpe. Vi har lavet en kort liste over, hvad du skal se efter, når du køber et dækken i år, og denne liste hjælper dig med, at sammenligne forskellige typer dækkener, så du finder det helt rette dækken til din hest.

#1 HVILKEN ÅRSTID ER DET OG HVAD ER FORMÅLET MED DÆKKENET?

Dette kan synes, at være et indlysende punkt, men straks vil årstiden vise dig om du skal bruge et let eller tungt hestedækken, afhængigt af vejrforholdene. Den vigtigste ting at huske på, når du vælger dit tæppe er formålet. Tænk på din egen rutine, for eksempel hvis du har arbejde, lukker du din hest ud først på morgenen og lukke den ind sent om aftenen, hvilket betyder at de har brug for et vandtæt dækken, et som er varmt og holdbart nok til udendørs vejrforhold og mudder! På den anden side, hvis din hest står inde, skal du ikke have et, der er lige så tungt og varmt som var det til udendørs brug, og du behøver ikke nødvendigvis et som er vandtæt.

#2 VÆGT AF YDRE LAG (DENIER)

Vægten af ​​det ydre lag måles i denier, dvs. når du ser på et tæppe, vil det sige Denier = 1.500 for eksempel. Dette tal fortæller dig, hvor tungt, stærkt og holdbart det ydre materiale er. Igen er det her, hvor kendskab til dækkenerne er hensigtsmæssigt. Hvis din hest er meget ude, så vil du have et hestedækken med en høj ydre deniervægt for at sikre, at det holder. Hvis din hest kun er ude på en hurtig tur hver dag, så har du sandsynligvis ikke brug for den højeste denier.

Reklame: Underhyler.dk har masser af tilbud på undertøj til damer og mænd. Se alle deres mest populære trusser her. Underhyler.dk har priser som lagersalg og deltager desuden også på diverse store lagersalgsmesser. Deres webshop er et kig værd. Hvorfor betale det dobbelte i butikker, når du kan få sendt Sloggi trusser og underbukser direkte hjem til dig selv.

#3 VÆGT AF FYLDET I DÆKKENET (GRAM)

Fyldens vægt refererer til, hvor tungt dit hestetæppe er, og det bliver angivet i gram. Jo koldere forhold din hest er udsat for, desto tungere er hestetæppe skal du vil have. Hvad vi normalt anbefaler her er fokus på den ydre denier til udendørsdækkenet og fokuser derefter på fyldet af dit dækken, da det altid kan bæres under dit udendørs tæppe for at give hesten ekstra varme.

#4 FIT OG FORM AF DÆKKENET

Dette er vigtigt, når du leder efter et dækken. Der er ikke noget værre end, at købe et nyt dækken for så at se efter en uge, at det gnider, skarver eller hakker. For eksempel skal hætterne imødekomme hestens bevægelse, hvilket betyder at det forhindrer gnidning. Andre ting at tænke på ville være anti-gnidningsmateriale på skulderne, og hvis det er et rigtig godt dækken, så vil den kunne rumme hestens bevægelse.

#5 ANTALLET AF STING

Antallet af sting betyder bogstaveligt talt mængden af ​​søm i tæppet. Det kan virke irrelevant, men det gør en stor forskel for styrken og holdbarheden, så det ikke kommer til at rive let. Jo højere syningsantal, jo mere stærke og holdbare er dækkener.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.