Jagten på den perfekte pizza og pizzabund

Jagten på den perfekte pizza og pizzabund
5 (100%) 1 vote

Vi danskere spiser millionervis af pizzaer hvert år. Desværre er langt langt de fleste købt “ude” og kun sjældent er de hjemmelavede. Det er faktisk en skam. Fordi langt de fleste hjemmelavede pizzaer er bedre end dem man køber både hos pizzariaerne og frostpizzaerne.

pizza lavet paa pizzasten

Den perfekte pizzabund

Jeg vil give dig opskriften på den perfekte pizza – nærmere den perfekte pizzabund. Det er nemlig altid den, som er det store samtaleemne, når der laves, købes og spises pizza.

Og det er faktisk overraskende nemt, at lave den perfekte pizzabund. Det indebærer blandt andet en pizzasten, en helt bestemt type mel og helst en gasgrill.

Du kan finde opskriften på Gode-Tips.dk – Opskrift på den perfekte pizzabund.

Den er vanvittig god og du skal bare smage den før du kan forstå hvor god den er. Bunden er helt suveræn og du vil aldrig have lyst til, at købe pizza ude mere – medmindre du ikke lige har tid eller gider en dag 🙂

Hvilken pizzasten skal du så have?

Der findes efterhånden et hav af pizzasten og faktisk behøver du ikke købe en til 500 kr. Du kan fint nøjes med en pizzasten til mellem 80 og 150 kr. Det vigtige er bare at du behandler og bruger den rigtigt. Tør den kun af med en fugtig klud. Ikke noget med masser af vand og sæbe. Og med jævne mellemrum skal den bare smøres med solsikkeolie.

pizzasten - bagesten

Når du skal bruge den, så sørg for at den stilles i den kolde ovn eller kolde grill. Ellers kan du risikere at ødelægge den. Den må ikke lægges i en varm ovn eller grill. Og når pizzastenen er varmet op, så giv den lige 10 minutter ekstra så du er sikker på at stenen er gennemvarm – hvilket er en betingelse for at pizzabunden bliver perfekt. Det tager 5-8 minutter at lave en pizza på en pizzasten. Perfekt, så du ikke skal vente i 20-30 minutter som ved frostpizzaer.

 

Her er en anden måde at lave en pizza med en tynd og sprød bund på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.