Fodbold på efterskoler

5/5 - (1 vote)

Sponsoreret indhold

I de seneste par årtier er det blevet mere og mere populært, at tage på efterskole – idrætsefterskole i særdeleshed.

Specielt efterskoler med håndbold og fodbold på programmet er populære. Ofte skal man stå på venteliste i nogle år for, at kunne sikre sig en plads. Det til trod for at der er flere og flere idrætsefterskole på landkortet.

En af de efterskoler som virkelig har skruet op for niveauet er Levring Efterskole. De har ikke bare hævet niveauet på underviserne, men de har hyret nogle store kapaciteter til at dygtiggøre de håbefulde fodboldspillere. Trænere som Thomas Røll og Poul Erik Kristensen har taget ansvaret for, at udvikle eleverne. Thomas Røll har erfaring fra landsholdet og Poul Erik Kristensen har erfaring fra SAS ligaen som assisterende træner.

Bliver man så bare en fodboldnørd på en idrætsefterskole?

Nej, man bliver ikke “bare” god til fodbold. De fleste efterskoler har hævet niveauet på undervisningen af elever. Og ikke kun rent fagligt, men også på det personlige plan.

Personligt synes jeg det er en super idé og det glæder mig. Da jeg selv gik på sports college og spillede fodbold, der havde vi træning og “almindelig” skolegang. Men den personlige udvikling stod vi selv for.

Men flere af os havde ikke kun brug for, at blive bedre forboldspillere, men også at lære noget om livet udenfor fodbolden. Godt nok boede vi ikke hjemme, men skulle klare os selv – til en vis grad ihvertfald.

Jeg ville ikke have været det foruden dog. Jeg lærte en masse på sports college. Men lidt personlig udvikling ville have været godt. Man får jo altid personlig udvikling, men her tænker jeg med professionel støtte, så det ikke kun er den udvikling man går igennem automatisk pga øget livserfaring.

Det tog lige en drejning fra fodbold til personlig udvikling, men bottomline, så bliver man både en bedre fodboldspiller og et bedre menneske med en tur på en idrætsefterskole.

Fodbold på Levring Efterskole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.