Sådan bliver du psykolog

5/5 - (2 votes)

Sponsoreret indhold

Psykologer studerer det menneskelige sind gennem forskning og undersøgelse. Psykologer arbejder på uddannelses- og sundhedsfaciliteter, for regeringen eller for private virksomheder. De bruger deres forskning til en bred vifte af applikationer, fra rådgivende patienter, der lider af psykiske lidelser, sorg eller traumer for at forudsige gruppers adfærd, så virksomheder kan gøre en bedre forretning. Uanset hvilken type psykolog du vil være, skal du have en masse uddannelse og træning.

Sådan bliver du psykolog:

Få en bachelorgrad i psykologi. De fleste kandidatuddannelser i psykologi kræver en bachelorgrad i psykologi. En bachelorgrad i psykologi er nok til at hjælpe psykologer og andre relaterede fagfolk, men det er ikke nok til, at arbejde som en egentlig psykolog.

Bestem hvilken slags karriere du vil forfølge. Brug din tid til, at udforske forskellige muligheder. Vil du gerne arbejde med børn i skolerne? Ønsker du din egen private praksis? Eller foretrækker du at lave forskning?

Få en mastergrad i psykologi eller en specialuddannelse, såsom en uddannelsesspecifik eksamensgrad i skolepsykologi. De fleste kommuner vil give dig mulighed for, at få nogle jobs med en kandidatgrad. Nogle kommuner vil give dig mulighed for at arbejde som børnepsykolog i skoler med en uddannelsesspecifik eksamensgrad.

Har du brug for, at lære noget omkring købsadfærd og psykologien bag mennesket som handler? Vil du lære hvordan du kan nudge forbrugerne, så kan du finde foredrag hos Youandx.com

Få en doktor i filosofi (ph.d.) eller læge i psykologi (PsyD). Med disse grader kan du lave enhver form for arbejde, herunder åbning af en privat praksis. Doktorgrader tager normalt fem år at afslutte, og afslutter med en forskningsafhandling eller eventuelt praktisk arbejde og undersøgelser.

Har du psykiske eller fysiske problemer, så kan yoga være med til, at lindre og måske helt fjerne dine smerter. Du kan finde masser af godt indhold på yogaøvelser.dk.

Hent statslicensiering. Hver kommune har sine egne licenskrav. Normalt kræver kommunen en ph.d.-grad fra en dansk psykologisk sammenslutning akkrediteret skole, 3000 timers overvåget erfaring, hvoraf 1500 skal være postdoktorale og en slags undersøgelse. Nogle kommuner kan have yderligere krav. De fleste kommuner har generiske licenser, men nogle har betegnelser for forskellige specialiteter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.