Sådan bygger du et højbed til din grøntsagshave DEL 2

højbed i sten
4.5/5 - (2 votes)

Sponsoreret indhold

Mulighed 1: Behandlet træ

Behandlet træ er nedsænket i kemikalier for at forhindre råd. Mange gartnere foretrækker, at vælge mere miljøvenlige alternativer afledt af naturlige produkter.

Mulighed 2: Stærkt træ

Træer som ceder og lærk er naturligvis mere holdbare. Den dårlige side er, at de koster meget mere, selv om de vil holde i mange år.

Brug tykke brædder til et langvarig og holdbart højbed.

Mulighed 3: Tykkere brædder

5 cm tyk lærk kan holde i mindst et årti, selv uden behandling.

organisk blomst

Hvordan man bygger et højbed?

For at bygge dit højbed skal du skrue forskårne planker sammen med dækskruer. Du kan overlappe plankerne ved at skrue igennem et bræt ind i enden af ​​en anden, eller skrue brædderne ind i hjørnestolper. Uanset hvordan du gør det, er det nemmere, hvis du forborer hullerne i det ydre bræt til en størrelse, der er mindre end skruediameteren.

Fyld dine højbed med næringsrigt jord

Fyld dine højbed med en næringsrig blanding af kompost og jord for at sikre optimal vækst. Med den rigtige blanding behøver du ikke at tilføje gødning, bare på med kompost en eller to gange om året for at genoplade næringsstoffer til den næste afgrøde. Brug kommercielt produceret pottejord, hvis du vil gøre livet let, da produktionsprocessen dræber ukrudtsfrø.

Næringsrig kompost og jordblanding til et højbed

Det er værd at vide, hvorfor højbede er uvurderlige for mange gartnere. De giver os mulighed for at gro næsten overalt, og fordi de er tilgængelige fra siderne, bliver jorden aldrig trådt på og bør aldrig blive komprimeret. Den ekstra dybde af et næringsrige vækstmedium gør det ofte muligt at dyrke afgrøder lidt tættere sammen, hvilket betyder mere mad fra samme størrelse areal. Og hvis du har børn, markerer dine højbede klart en “banekant”, så dine afgrøder sikres fra uheld fra børnene.

højbed i sten

Højbede pakket med grøntsager og blomster

Mens de i første omgang tager tid og penge til at bygge, så forbedre højbede dræningen, hvilket betyder, at de også vil blive varmet hurtigere op om foråret – bare sørg for at ​​vande i varmt vejr. Og du må indrømme: højbede kan se fantastiske ud!

Vil du ikke bygge dine egne højbede, så kan du nemt købe nogle online. Du finder et stort udvalg af højbede hos Landhave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.